Την έντονη ανησυχία για το μέλλον του κλάδου τους, εξέφρασαν οι επαγγελματίες καφέ-εστίασης της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.
«Τα καταστήματα εστίασης δεν αντέχουν άλλο να λειτουργούμε με το 50% της δυναμικότητας όταν όλα τα έξοδα παραμένουν ίδια,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των επαγγελματιών κ. Νίκος Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον του κλάδου μας χωρίς άμεσες παρεμβάσεις.»

Σε ψήφισμα που κατέθεσαν οι επαγγελματίες στον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη προκειμένου να προωθήσουν τα προβλήματα τους στα αρμόδια υπουργεία ζητούν:
1.Tην άμεση κατάργηση της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 2m2 σε καταστήματα εστίασης με την προϋπόθεση τήρησης των αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων όπως ισχύει σήμερα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
2. Την άμεση λειτουργία προς χρήση από τους πελάτες των μπαρ τηρώντας τις σωστές αποστάσεις.
3.Την άμεση κατάργηση της αναλογίας των 40 ατόμων ανά 1000m2 στους αιγιαλούς και αύξηση σε τρία άτομα ανά ομπρέλα.
4.Την κατάργηση για τους παιδότοπους απαγόρευσης χρήσης φουσκωτών παιγχνιδιών .
5. Κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων καθώς έως και σήμερα επιτρέπεται η διέλευση σε Έλληνες υπηκόους με κίνδυνο διάδοσης του ιού μετά την επιστροφή τους καθώς η κατάσταση με τον Govid 19 στην γειτονική χώρα είναι ανεξέλεγκτη.

Μοιράσου το άρθρο: