Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 2.400.000 ευρώ εξασφαλίστηκε μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την υλοποίηση του Έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης.|» .
Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπέγραψαν το μεσημέρι ο Ευάγγελος Λαμπάκης και ο πρόεδρος της Εγνατία Α.Ε Απόστολος Αντωνούδης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ.Λαμπάκη, σε ένα μήνα περίπου το έργο αναμένατε να πάρει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου η ανάδοχος εταιρεία Εγνατία Α.Ε. να προχωρήσει στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, ενώ προβλέπεται να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στο 2019 .

«Αυτό που μας είχε απομείνει ήταν η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, γεγονός για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες οι οποίες υπάρχουν όσο αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και των ΧΑΔΑ σε ολόκληρη την χώρα,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Λαμπάκης τονίζοντας πως « με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ λύνεται ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο υφίστατο ως αγκάθι στην καρδιά του Δήμου.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο ,τονίζοντας πως περιβαλλοντικά η Αλεξανδρούπολη είναι πολύ υψηλά στην πυραμίδα όλων των περιοχών της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο: