Το θέμα της επαναφοράς της Δημοτικής συγκοινωνίας από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς στο κέντρο της πόλης αλλά και αυτό της παραχώρησης τμήματος του πεζόδρομου της Ακαδημίας σε επιχείρηση εστίασης για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ Αλεξανδρούπολης.

To θέμα της Δημοτικής συγκοινωνίας έφερε στην συνεδρίαση ο πρώην δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης προτείνοντας την επαναφορά της γραμμής με τρία επιπλέον σημεία αφετηρίας(περιοχή ΚΕΓΕ, πάρκο Αλτιναλμάζη ,Αγιος Βασίλειος) και χωρίς εισιτήριο.

«Ήταν ένα μέτρο το οποίο είχε συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και της γενικής λειτουργίας του κέντρου,» υποστήριξε ο κ. Λαμπάκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί Δια παραταξιακή επιτροπή προκειμένου να δουν τις λεπτομέρειες και να συμφωνήσουν.

Στην συνεδρίαση ο επικεφαλής της Παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος ζήτησε από τον δήμαρχο να τον ενημερώσει ποια είναι η θέση της Δημοτικής αρχής στο θέμα της παραχώρησης τμήματος του πεζόδρομου της Ακαδημίας σε επιχείρηση εστίασης για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων και της σχετικής ΠΝΠ που δίνει τη δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον χώρων σε επιχειρήσεις προκειμένου να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας, ενώ υποστήριξε πως ο χώρος στο συγκεκριμένο σημείο δόθηκε νόμιμα.

Μοιράσου το άρθρο: