Αλεξανδρούπολη: Καθυστερήσεις στην καταβολή της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την καταβολή της μη επιστρεπτέας στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από το πρώτο κύμα της πανδημίας δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Μάϊο του 2020.Από αυτές μόνο οι 1.400 έχουν ελεγχθεί, ενώ δεν είναι λίγες και αυτές οι οποίες έχουν απορριφθεί καθώς χρειάζονται κάποια συμπληρωματικά έγγραφα.

«Σαν έμποροι περιμένουμε τα χρήματα αυτά τα οποία είναι από το πρώτο lockdown . Ζητάμε να δοθούν αυτά τα χρήματα στους επαγγελματίες έτσι ώστε τώρα που έχει ανοίξει η αγορά και τα χρειάζονται για τα εμπορεύματα τους να πέσουν στην αγορά,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν .

Εν τω μεταξύ ,πρόσφατα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην καταβολή της μη επιστρεπτεάς ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις ως μέτρο στήριξης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

«Η παρούσα κατάσταση λόγω COVID-19 για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχει πληγεί το σύνολο των επιχειρήσεων που αποτελούν το βασικό κορμό της οικονομίας, και καθημερινά εκφράζεται έντονη αγωνία από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για την εξέλιξη της διαδικασίας καταβολής της μη επιστρεπτέας,» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κ. Κουρμπανιάν και τονίζει πως «η συγκεκριμένη επιχορήγηση αναμένεται να δώσει μία ανάσα στους ωφελούμενους, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αποφύγουν τα λουκέτα.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος