Σε κέντρο αιμοληψίας διαμορφώνεται από σήμερα η Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης ενώ ο διευθυντής της αιμοδοσίας του ΠΓΝΑ καλεί τους εθελοντές αιμοδότες τους συλλόγους και όσους μπορούν να δώσουν αίμα να το κάνουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του νομού .

«Ζητήσαμε από τον δήμο να μας διαθέσει ένα χώρο προκειμένου να είμαστε κοντά στην πόλη όπου θα μπορεί ο πολίτης να έρχεται με ασφάλεια και να προσφέρει αίμα. Το αίτημα μας έγινε αποδεκτό και έτσι από σήμερα ξεκινούν οι αιμοληψίες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Αιμοδοσίας του ΠΓΝΑ κ. Γιώργος Μαρτίνης ,τονίζοντας πως «η ανάγκη για αίμα συνεχίζει να υπάρχει.»

Όπως παρατήρησε, το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού υπάρχει μια μικρή μείωση στην προσέλευση των πολιτών να δώσουν αίμα, ενώ εκτίμησε ότι αυτό θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

«Δίνω αίμα σημαίνει ότι είναι απαραίτητο για τον ασθενή, είναι ασφαλές για τον αιμοδότη,» είπε ο κ. Μαρτίνης και πρόσθεσε πως «τα πάντα που χρησιμοποιούμε στην αιμοδοσία είναι μιας χρήσεως, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι κανένας από την αιμοδοσία και οι συνθήκες που έχουμε είναι οι ασφαλέστερες για να δώσει κάποιος αίμα.»

Η διαδικασία των αιμοληψιών στην Δημοτική πινακοθήκη θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα -Σάββατο από τις 8.30πμμ μέχρι και τις 2μμ.

Μοιράσου το άρθρο: