Αντιδράσεις προκαλεί στην παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης η ίδρυση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δ.Ε.Κ.Α.Δ.Α.), η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αυτή η επιχείρηση θα είναι ο κρίκος που θα συνδέει με επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα κρίσιμα», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Δραμανίδου, και τόνισε: «Έχουμε εμπειρία λειτουργίας τέτοιων Δημοτικών επιχειρήσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν κλείσει ΑΝΕΤΑ και ΔΕΠΕΑ και έχουν φεσώσει τους δημότες με πολλά εκατομμύρια ευρώ και ακόμη δεν έχει λήξει η εκκαθάριση τους.»

«Δεν μπορείς να ελέγξεις μια τέτοια επιχείρηση. Είναι και αυτό δοκιμασμένο από τα προηγούμενα χρόνια», είπε η κ. Δραμανίδου και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει ένας Δήμος να τα χειρίζεται και να προσφέρει στους Δημότες αυτό που δικαιούνται και αξίζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους», ενώ κάλεσε τη Δημοτική αρχή να διεκδικήσει κονδύλια και προσωπικό.

Σύμφωνα με την κ. Δραμανίδου, η Δημοτική επιχείρηση θα χρηματοδοτείται κάθε χρόνο από τον Δήμο με περίπου 200.000 ευρώ και θα διοικείται από επταμελές Δ.Σ. το οποίο θα κατέχει έμμισθες θέσεις.

Μοιράσου το άρθρο: