Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, παράταση ωραρίου, μειωμένο ενοίκιο 40%, έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 40% και αναστολές συμβάσεων εργαζόμενων έως τον Μάιο του 2021 πραγματοποίησαν χθες οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης-καφέ, οι οποίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους για ένα 24ωρο.

«Έρχεται ζοφερός χειμώνας και οι μισές επιχειρήσεις μας δε θα αντέξουν δυστυχώς. Θα συσσωρευτούν χρέη και θα υπάρξει οικονομικός πνιγμός. Τα έως τώρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν μόνο για να μην πεθάνει ο ασθενής που λέγεται εστίαση», ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Σωματείου εστίασης-καφέ, Νίκος Γεωργιάδης, και τόνισε πως «σαν κλάδος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όπως κάναμε άλλωστε από την πρώτη στιγμή με χιλιάδες επιστολές, τηλεδιασκέψεις και έντονες οχλήσεις σε πολιτικούς.»

Συμπαράσταση στον αγώνα των επαγγελματιών εστίασης δήλωσαν οι φορείς της Αλεξανδρούπολης που παρευρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, Αθανάσιος Τσώνης, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει για την εστίαση η Περιφέρεια ΑΜΘ, και τόνισε πως ήδη αυτά βρίσκονται στις τεχνικές υπηρεσίες για να εξεταστεί με ποιον τρόπο, με βάσει τους τζίρους, θα στηριχτούν οι άνθρωποι της αγοράς.

«Η περιοχή μας δεν έχει κρούσματα και είναι άδικο η όλη αντιμετώπιση από το σύνολο της κυβέρνησης τουλάχιστον στις επιχειρήσεις του Έβρου», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, επισημαίνοντας πως «μπορούμε να διασφαλίσουμε την υγεία εντός των καταστημάτων της εστίασης και όχι στις πλατείες και στα κέντρα όπου συγκεντρώνονται οι νέοι από τις 12 και μετά».

Την άμεση ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αιτημάτων του κλάδου της Εστίασης ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης. Στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο κ. Τοψίδης τόνισε ότι «σήμερα στο Επιμελητήριο Έβρου, 1.565 μέλη είναι στον κλάδο της Εστίασης –αποκλειστικά της Εστίασης και όχι σε παρεμφερή επαγγέλματα. Που σημαίνει ότι αποτελούν το 22%, από τα 7.500 μέλη που έχει το Επιμελητήριο. Ένας δυνατός, δυναμικός κλάδος , που παρέχει εργασία σε επιστήμονες ακόμη και σε ανειδίκευτους εργάτες». Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη δεν καταγράφουν κρούσματα της νόσου Covid-19 εδώ και αρκετές ημέρες, ζήτησε την άρση του μέτρου που ορίζει το κλείσιμο των καταστημάτων Εστίασης τα μεσάνυχτα και την αποστολή σχετικού ψηφίσματος από το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο στα υπουργεία.

«Η Αλεξανδρούπολη δεν θα ανεχτεί κανένα λουκέτο στην εστίαση», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Κασαπίδης, και τόνισε πως «η αλυσίδα που λέγεται εμπορικά καταστήματα εστίαση-καφέ, τουρισμός, υπηρεσίες, θα πρέπει να μείνει συμπαγής.»

«Όλοι οι θεσμικοί πυλώνες της τοπικής κοινωνίας θα αγωνισθούμε μαζί σας ώστε η επόμενη ημέρα για τον κλάδο της εστίασης να είναι ελπιδοφόρα και να είναι ημέρα επανεκκίνησης και ανάπτυξης», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Μοιράσου το άρθρο: