Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, που ξέσπασε εχτές το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.
Στις παραθαλάσσιες περιοχές των οικισμών Μάκρης και Δικέλλων, βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν, παρμπρίζ αυτοκινήτων καταστράφηκαν, παράθυρα και τζαμαρίες σπιτιών θρυμματίστηκαν από τις μπάλες χαλαζιού που σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν σε μέγεθος μήλου, ζημιές προκλήθηκαν σε ελαιώνες, ενώ δένδρα έπεσαν στα ΚΑΑΥ της Μάκρης και μάλιστα πάνω σε οχήματα.

«Είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα. Το χωρίο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ στα κτήματα είχαμε ολική καταστροφή. Τα δένδρα έμειναν μόνο με τα κλαδιά και η παραγωγή όπως ελιές, ροδάκινα αμύγδαλα, μήλα καταστράφηκε,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Oρεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μάκρης Δημοσθένης Χατζηνικολάου,΄τονίζοντας πως τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχει δει τέτοια καταστροφή.

Στις κατασκηνώσεις «Ουρανούπολη» στην Μάκρη τα παιδιά είναι ασφαλή από τη ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή της Μάκρης και των Δικέλλων ,αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και τονίζει πως «η κατασκήνωση θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της καθώς δεν υπήρξαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις. Το τηλέφωνο της Κατασκήνωσης 25510-71191 είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ.»

«Η λειτουργία της κατασκήνωσης συνεχίζεται κανονικά, τα παιδιά είναι όλα ασφαλή ,υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές,» επιβεβαιώνουν από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης Μάκρης.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Μοιράσου το άρθρο: