«Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά πλέον στην εστίαση. Δεν βλέπουμε μέτρα στήριξης παρά μόνο τιμωρία της εστίασης», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των επαγγελματιών Έβρου, Νίκος Γεωργιάδης, δύο εβδομάδες μετά από την εφαρμογή του μέτρου να κλείνουν τα καταστήματά τους στις 12 το βράδυ.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, ήδη οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης πανελλαδικά προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν συνέδριο στο τέλος Σεπτεμβρίου -πιθανόν στην Αλεξανδρούπολη- προκειμένου να συζητήσουν όλα τους τα προβλήματα και να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η εστίαση, καθώς, όπως εκτιμούν, ο χειμώνας θα είναι «καταστροφικός».

Οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν προβληματισμένοι και σε απελπιστική κατάσταση, καθώς οι τζίροι τους σε καθημερινή, πλέον, βάση είναι πολύ χαμηλοί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης, εάν συνεχιστεί το μέτρο και μετά τις 31 Αυγούστου, «τότε θα παραδώσουμε τα κλειδιά από τα μαγαζιά μας στους υπεύθυνους να έρθουν να τα δουλέψουν να δουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν και να δείξουν και σε εμάς τον δρόμο».

Μοιράσου το άρθρο: