Την έγκριση νέου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων ζήτησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζαμπούκης.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Βουρδόλης προσθέτοντας μια νέα παράγραφο στον υφιστάμενο νόμο ώστε να επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων τόσο από τους υπάρχοντες πεζοδρόμους της πόλης ,όσο και από τους νέους που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Δημοτική αρχή.

«Ζητάμε την έγκριση νέου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων ο οποίος κανονισμός αναφέρεται σε όλους τους χαρακτηρισμούς πεζοδρόμων που φέρνουν σχετική σήμανση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και τις οδού και τα τμήματα που θα χαρακτηριστούν στο μέλλον ως πεζόδρομοι με την ισχύουσα νομοθεσία και διαδικασία,» ανέφερε στην εισήγηση του ο κ. Βουρδόλης τονίζοντάς πως «πρόκειται για κανονισμό ποιο πλήρη από τον προηγούμενο που διαχωρίζει τι κατηγορία πεζόδρομο θέλουμε, πχ χαμηλής όχλησης, κλπ.»

«Σήμερα συζητούμε για την σύσταση νέου κανονισμού χρήσης των πεζοδρόμων.Το συγκεκριμένο καθεστώς συστήνεται προκειμένου να γίνουν τα πέντε στάδια ώστε να ανοίξει η Κύπρου. Ήδη έγιναν τα δυο πρώτα που είναι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ θα ακολουθήσει η σύσταση κανονισμού(με απόφαση που θα πάρει το Δ.Σ),απόφαση της Αποκεντρωμένης η δημοσίευση στο ΦΕΚ. ,και τέλος θα αποφασίσουμε εάν θα ανοίξει η όχι η Κύπρου» είπε ο κ. Ζαμπούκης ,υπογραμμίζοντας πως « ο νόμιμος τρόπος προς το παρόν είναι αυτός που ακολουθούμε σήμερα. Πρώτον να συζητήσουμε τις διαφορετικές χρήσεις των πεζοδρόμων και στη συνέχεια να πάρουμε απόφαση εάν θα ανοίξουμε την Κύπρου ,είτε δοκιμαστικά, είτε προσωρινά.»

Η συζήτηση για το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, δεν πάρθηκε συγκεκριμένη απόφαση ενώ θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Μοιράσου το άρθρο: