Το Α’ και Β΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, το Πολυκοινωνικό, καθώς και τα ΚΑΠΗ Φερών και Πέπλου του δήμου Αλεξανδρούπολης, θα είναι οι «ανοιχτοί» κλιματιζόμενοι χώροι για του δημότες, από σήμερα και τα επόμενα 24ωρα , που θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες. Σε ανακοίνωσή του ο τοπικός δήμος υπενθυμίζει τις οδηγίες προφύλαξης που συνιστώνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, όπως:

Αποφυγή ηλιοθεραπείας, παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας. Αποφυγή βαδίσματος ή τρεξίματος για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. Ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα . Καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού. Ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και κατανάλωση άφθονων υγρών. Χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Σχετικές οδηγίες και ειδικές προφυλάξεις δίδονται ειδικά για άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως και για νεογνά και βρέφη.

Επίσης σημειώνεται ότι για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, ολόκληρος ο νομός Έβρου, συμπεριλαμβανόμενης και της Σαμοθράκης, βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου «Υψηλή».

Μοιράσου το άρθρο: