«Η εικόνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, καθώς η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, όμως, η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα πευκοδάσος», δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας -Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης.

Όπως ανέφερε, «όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να μην κινδυνέψει ο οικισμός της Νίψας, καθώς η πυρκαγιά απειλούσε να περάσει μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη που είχαμε δημιουργήσει, όμως, όλοι μαζί τα καταφέραμε και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος».

Σύμφωνα με τον κ. Δαστερίδη, εκείνο που δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία στις αρχές είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι πυρκαγιές είναι πολλές στην περιοχή, και, μάλιστα, η τελευταία στον οικισμό της Νίψας έχει κάψει τα ίδια σημεία που είχαν καεί και το 2011.

«Η αστυνομία αλλά και η Πυροσβεστική μέσα από την έρευνα που θα κάνει θα πρέπει να το ερευνήσει αυτό, έτσι ώστε οποιαδήποτε μεμπτό να ελεγχθεί πάρα πολύ καλά προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις.»

Εν τω μεταξύ, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, λόγω της εκδήλωσης μεγάλου αριθμού ενάρξεων πυρκαγιών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ενεργοποιήθηκε μικτό κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν.

 

Μοιράσου το άρθρο: