Με σύνθημα «Μηδενική αποδοχή. Μηδενική ανοχή της βίας κατά των γυναικών», το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση και δράση, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταθέτει το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου, οι αριθμοί είναι πραγματικά αποκαλυπτικοί. Μόνο για την περίοδο της καραντίνας -από τον Μάρτιο έως και σήμερα- 51 περιστατικά έφτασαν για πρώτη φορά στο Συμβουλευτικό Κέντρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.419 ενέργειες για τη στήριξη των εξυπηρετούμενων γυναικών -όπως, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική και παραπομπές σε άλλους φορείς. Έγιναν 239 συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης και 231 συνεδρίες κοινωνικής στήριξης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας. Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό -ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και κοινωνιολόγο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, και τηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής, με σκοπό την προστασία των εξυπηρετούμενων γυναικών.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ήδη από το διάστημα της πρώτης καραντίνας και με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει εξασφαλίσει έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

Μοιράσου το άρθρο: