Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, στις 12 σήμερα το μεσημέρι, θα συζητηθεί η ένσταση του Ευάγγελου Λαμπάκη (νυν δημάρχου) ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» , που αφορά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για το δήμο Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, με την ένταση που συνυπογράφουν ο κ. Λαμπάκης, 16 υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι και ένας δημότης, στρέφεται κατά του νικητή και ανακηρυχθέντος δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, αμφισβητώντας την συμμετοχή του στις συγκεκριμένες δημοτικές εκλογές, λόγω κωλύματος εκ της ιδιότητάς του ως προέδρου του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Παράλληλα η ένσταση στρέφεται και εναντίον όλων των υπολοίπων επικεφαλής των συνδυασμών, που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές, καθώς και κατά ορισμένων εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων από τους συνδυασμούς αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των 18 που συνυπέγραψαν , αναμένεται να μην συμμετέχει στη συνέχιση της συγκεκριμένης ένστασης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απόφαση του εν λόγο δικαστηρίου, εκτιμάται ότι θα συνδυαστεί και με τις αναμενόμενες τροποποιήσεις, που προωθεί η νέα Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Κλεισθένη Ι.

Μοιράσου το άρθρο: