Χωρίς υπηρεσίες των δομών Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας, ΚΑΠΗ μένουν οι πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετά την απόφαση της προέδρου του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, σύμφωνα με καταγγελία της παράταξης «Πόλη & Πολίτες» και του τομεάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αντώνη Βαμβακερού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με έγγραφο της προέδρου 17/6/2020 προς τους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού, αναστέλλεται η λειτουργία των παραπάνω δομών για τρεις εβδομάδες. Μάλιστα τους καλεί να εργαστούν εκ περιτροπής σε απογευματινή βάρδια και Σάββατο, μετακινεί το προσωπικό από τις ενότητες των Φερρών (πλήττεται για άλλη μια φόρα με την μετακίνηση προσωπικού η ενότητα των Φερρών) και της Τραϊανούπολης, για να συσκευάζουν τα δέματα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Δυστυχώς, η προσωπική επιλογή της προέδρου, να απομακρύνει συνειδητά τους εθελοντές, στέρησε το Πολυκοινωνικό από την μεγάλη βοήθεια που μέχρι πρόσφατα προσέφεραν. Με την αδυναμία της να αξιοποιήσει συνολικά το εργατικό δυναμικό άλλων δομών, μαζί με τους είκοσι έκτακτους υπαλλήλους, που έχει προσλάβει για τέσσερις μήνες λόγω πανδημίας, την αναζήτηση και επαναφορά εθελοντών, προχωρά στην απόφαση να στερήσει τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, από την υποστήριξη αδύναμων ή ανήμπορων συμπολιτών μας και την εξυπηρέτηση οικονομικά ασθενών μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

Την καλούμε λοιπόν, για να αποτραπούν οι παραπάνω αρνητικές συνέπειες της, να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, που πέραν όλων των άλλων αγγίζει και τα όρια της νομιμότητας, σε σχέση με τον κανονισμό που διέπει τις δομές αυτές και την χρηματοδότηση τους.»

«Για εμάς το Πολυκοινωνικό και οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές αποτελούν την αιχμή του δόρατος γιατί χτίσαμε με πολύ αγάπη τον κοινωνικό Δήμο ο οποίος παρείχε και παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρώην πρόεδρος του Πολυκοινωνικού και τομεάρχης πολιτικής Κοινωνικής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» κ. Αντώνης Βαμβακερός, υπογραμμίζοντας πως «το Πολυκοινωνικό δεν έιναι ανδρο κανενός.»

Μοιράσου το άρθρο: