Ημερίδα, στην οποία θα παρουσιαστούν: η χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης , οι νέες τάσεις της αμερικανικής αγοράς και τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά για το 2019,οι προοπτικές πωλήσεων μέσω E-Commerce (πωλήσεις μέσω Amazon) καθώς και οι απαιτήσεις του FDA για την εισαγωγή τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ, διοργανώνει σήμερα στις 7μμ στην Αλεξανδρούπολη, το Επιμελητήριο Εβρου και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας χαρακτήρισε χαμηλό το εξαγωγικό προφίλ της περιφέρειας ΑΜΘ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνει κατά καιρούς ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, ενώ παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη με τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό Εμπόριο.

«Οι εξαγωγές είναι ένα δύσκολο κομμάτι γιατί για να εξάγεις θα πρέπει να έχεις μια σειρά από πιστοποιητικά ανάλογα σε ποια χώρα εξάγεις, καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες, τους δικούς της νόμους. Για αυτό και εμείς σαν Επιμελητήριο προσπαθούμε κάθε φορά να εξειδικεύσουμε μια αγορά στόχου που θέλουμε να έχει η περιοχή μας για να μπορέσουν να βγουν τα προϊόντα από την γεωγραφικής τους περιοχή που παράγονται,» είπε ο κ. Τοψίδης τονίζοντας πως «σύμφωνα με τους μέσους όρους που βγάζει στατιστικά κατά καιρούς ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας η περιοχή φαίνεται να μην τα έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια αγορά.»

Σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη η εικόνα ξεκαθαρίζει με τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπάρχουν περισσότερες από δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις που έχουν πολύ καλά νούμερα βάση της στατιστικής μέτρησης που υπάρχει,είναι πολύ υψηλά στην βαθμολογία.

Μοιράσου το άρθρο: