«Η υγειονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια ΑΜΘ ακολουθεί ακριβώς την κατάσταση που υπάρχει σε πανελλαδικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Υγειας, Κωνσταντίνος Βενετίδης, υποστηρίζοντας πως «τα κρούσματα από έξω έχουν ελαττωθεί, αλλά υπάρχει μια αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που οφείλεται στη μη τήρηση κάποιων μέτρων».

«Υπάρχει συνωστισμός πλέον ανθρώπων που δεν τηρούν κάποια μέτρα. Ο συνωστισμός δημιουργεί αυτήν την κατάσταση,» είπε.

Ο ίδιος διαπίστωσε πως το τελευταίο διάστημα έχουμε «παραχαλαρώσει», εκτίμησε πως το επόμενο 15ήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο επειδή θα κριθούν τα μέτρα που πάρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες. «Δε χρειάζεται πανικός. Ο ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση και όπου εντοπίζει μεγάλο πρόβλημα παρεμβαίνει και σε στοχευμένα άτομα τους ζητά να κάνουν το τεστ κορονοϊού.»

Όσον αφορά την τοποθέτηση μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Τελωνείο των Κήπων προκειμένου να διενεργεί καθημερινά δειγματοληπτικούς ελέγχους των Ελλήνων πολιτών που περνούν προς Τουρκία και επιστρέφουν στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο άλλωστε είχε δεσμευτεί πριν από 1,5 μήνα περίπου ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο κ. Βενετίδης είπε πως «δυστυχώς παραμένει το πρόβλημα παρά τις καθημερινές εκκλήσεις μας στον ΕΟΔΥ.»

Μοιράσου το άρθρο: