Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ανάδειξη του οποίου διεξήχθησαν εχθές εκλογές.

Στη διαδικασία συμμετείχαν δύο ψηφοδέλτια, το ενιαίο των δημάρχων, στο οποίο συμμετείχαν υποψήφιοι από διάφορες παρατάξεις συμβουλίων δήμων της Περιφέρειας και το ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης», στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι ανεξάρτητων παρατάξεων. Στο νέο διοικητικό σχήμα της ΠΕΔ, που αποτελείται από 21 μέλη, συμμετέχουν, εκτός από τους 13 δημάρχους, άλλα οκτώ μέλη που εξελέγησαν κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα οι: Απόστολος Δαβής (Σουφλίου), Γιάννης Μούτλιας (Καβάλας), Παρασκευάς Πατσουρίδης (Διδυμοτείχου) και Γιάννης Σταυρίδης (Μαρωνείας-Σαπών), από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων, και οι: Άρης Βέρρος (Καβάλας), Στέργιος Ηλιόπουλος (Δράμας), Σάκης Παπανδρέου (Ορεστιάδας) και Γιώργος Χατζηθεοδώρου (Ξάνθης), από το ψηφοδέλτιο της «Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης». Την προεδρία της ΠΕΔ διεκδικεί και φαίνεται ότι έχει εξασφαλισμένη ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις χθεσινές εκλογές και αναμένεται να διαδεχθεί στην προεδρία της Ένωσης τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη.

Για την ΚΕΔΕ
Όσον αφορά την εκπροσώπηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων, στην οποία μετέχουν, δυνάμει δημαρχιακού αξιώματος, όλοι οι δήμαρχοι, εξελέγησαν, από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αντώνης Γραβάνης (Κομοτηνής), Γιάννης Καψημάλης (Δράμας), Βαγγέλης Μαρασλής (Ορεστιάδας), Μολλά Ισά Ριτβάν (Κομοτηνής), Ελένη Μπενή (Παγγαίου), Σωτήρης Παπαδόπουλος (Καβάλας), Παναγιώτης Ταρενίδης (Ξάνθης) και Μιχάλης Τάσσου (Δράμας). Από το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Χατζηθεοδώρου (Ξάνθης) και Σάκης Παπανδρέου (Ορεστιάδας).

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης
Ευχαριστίες σε όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, «κάνοντας τις μεγάλες υπερβάσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εκφράζει η παράταξη. Σχολιάζει επίσης ότι η εκλογή τεσσάρων υποψηφίων του ψηφοδελτίου της στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων και άλλων δύο στην Κεντρική Ένωση Δήμων «δίνουν τη δύναμη να σπάσει η παντοκρατορία του κατεστημένου και να υπάρξει δυνατή εκπροσώπηση των υγιών προοδευτικών δυνάμεων στα συνδικαλιστικά όργανα των δήμων».

Φωτογραφία: Παρατηρητής της Θράκης

Μοιράσου το άρθρο: