Με επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, έθεσε και εγγράφως το αίτημα της επίσπευσης των εργασιών του έργου της Περιφερειακής Οδού Αλεξ/πολης.

Στην επιστολή ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο έργο είναι καίριας σημασίας για την περιοχή, καθώς θα συμπληρώσει το δίκτυο των μεταφορών που θα ενώνουν τον υπό αξιοποίηση -παραχώρηση Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό & τον Κάθετο Άξονα.

Επίσης αναφέρει ότι η εταιρεία »ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» έχει την κατάλληλη εμπειρία ώστε να εκπονήσει αυτό το έργο και θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο της συνέχισης των διαδικασιών για την δημοπράτηση από την ίδια, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς.

Στην επιστολή του ο κ. Δημοσχάκης κάνει λόγο για κωλυσιεργία της προηγούμενης κυβέρνησης τονίζοντας πως «αν και η μελέτη του έργου είχε ολοκληρωθεί από την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η απελθούσα κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες που κωλυσιεργούν και μεταθέτουν χρονικά την εκτέλεση του έργου.Συγκεκριμένα απέστειλε τον φάκελλο μελέτης του έργου στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων – Κατασκευής Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ- Κ.Σ.Σ.Υ). προκαλώντας αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην διαδικασία.¨»

Μοιράσου το άρθρο: