Αντιδράσεις προκάλεσε η χρονική διάρκεια της παράτασης που δόθηκε στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Έβρου να πληρώσουν τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η παράταση ισχύει έως τις 15 Φεβρουαρίου και αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία ή έδρα στους Δήμους Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και στο Δημοτικό διαμέρισμα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, ο χρόνος διάρκειας της παράτασης επικρίθηκε από τη ΝΟΔΕ Έβρου, τον βουλευτή Έβρου της Ν. Δ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΝΟΔΕ Έβρου: «Άτολμη, δυσκίνητη και αναποτελεσματική η κυβέρνηση…»

«Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται. Είναι άτολμη, δυσκίνητη και αναποτελεσματική», σχολιάζει η ΝΟΔΕ Έβρου της Ν. Δ., με αφορμή την απόφαση 20ήμερης παράτασης που δόθηκε στα φυσικά και νομικά πρόσωπα του Έβρου, να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κομματική οργάνωση, τονίζει ότι η αντίστοιχη απόφαση για τη Ζάκυνθο έχει εξάμηνη διάρκεια και διερωτάται εάν «οι κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου είναι λιγότερο ικανοί να χειριστούν την υπόθεση, από τον συνάδελφό τους της μονοεδρικής Ζακύνθου». Με σκωπτική διάθεση, η ΝΟΔΕ Έβρου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι «οι προς είσπραξη ληστρικοί φόροι των κατοίκων του νομού Έβρου είναι φαίνεται πολύ απαραίτητοι στην κυβέρνηση, για την εμφάνιση ενός ακόμα μεγαλύτερου πλεονάσματος». Καλεί, τέλος, τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσουν τις επικοινωνιακές φωτοβολίδες», αφού, όπως σημειώνει, «ο κόσμος πλέον ξέρει ότι την κυβέρνηση περιγράφουν τρεις λέξεις: τα ψέματα, η ανικανότητα και οι φόροι», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Έβρου.

Α. Δημοσχάκης: «Η παράταση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρίμηνη…»
Για το ίδιο θέμα δήλωση έκανε και ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν προχώρησε σε τουλάχιστον τρίμηνη παράταση, όπως έγινε σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να μπορέσει να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η οικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή». Ο ίδιος προανήγγειλε ότι προτίθενται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Χ. Τοψίδης: «Μικρή και άδικη η διάρκεια της παράτασης…»
Δήλωση για την απόφαση της 20ήμερης παράτασης έκανε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, χαρακτηρίζοντάς την «μικρή και άδικη». Καλεί δε την κυβέρνηση «να επανεξετάσει την απόφαση και να παρατείνει την περίοδο αναστολής, κατά το ελάχιστο τρεις μήνες από την έκδοση της σχετικής απόφασης».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Μοιράσου το άρθρο: