Επερώτηση με θέμα την «αποκατάσταση της άποψης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του», κατέθεσε στο πρόεδρο το Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», του Χριστόδουλου Τοψίδη, επικαλούμενη δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Κώστα Βενετίδη.

Η παράταξη χαρακτηρίζει «άστοχα» τα όσα ανέφερε ο κ. Βενετίδης περί «ειδικής ρύθμισης» για τον αντικαπνιστικό στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στον βόρειο Έβρο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, και καλεί την περιφερειακή αρχή «να πάρει θέση στο σημαντικό αυτό ζήτημα». Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις του κ. Βενετίδη αναφέρονται, σε κοινή ανακοίνωσή τους, και οι πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκφράζοντας την «πλήρη αντίθεσή τους σε τυχόν “παραθυράκια” για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου».

Κ. Βενετίδης: Κάποιοι παρερμήνευσαν όσα είπα…
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Βενετίδης κάνει λόγο για επιλεκτική παραποίηση των όσων είπε, αφού, όπως επισημαίνει, η δήλωσή του δεν αφορούσε τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, «όπου ορθώς έχει επιβληθεί η απαγόρευση του καπνίσματος», αλλά τις προδιαγραφές των εξωτερικών χώρων που έχουν δημιουργήσει οι επιχειρήσεις για τους καπνιστές, «οι οποίες δεν μπορούν να είναι ίδιες για όλη τη χώρα, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή, ώστε να μην πλήττονται οικονομικά οι επιχειρήσεις από την ήδη παρατηρούμενη απομάκρυνση των καπνιστών πελατών τους».

Μοιράσου το άρθρο: