Αντίθετους βρίσκει τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης η απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 το βράδυ.

«Δεν χρειαζόταν αυτήν την δεδομένη στιγμή να γίνει αυτό για την πολύπαθη Σαμοθράκη όπου ο επαγγελματικός κόσμος προσπαθεί μόνος του να κλείσει τις πληγές του. Δεν έχουμε κρούσματα και πληρώνουμε μια γενική και κάθετη απόφαση της κυβέρνησης. Δεν έχει νόημα αυτό. Το μόνο νόημα είναι ότι γίνεται μεγάλη ζημιά στους επαγγελματίες», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, υπογραμμίζοντας πως τα καταστήματα μπορεί να κλείνουν στις 12, όμως, μετά τις 12 υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα πάρκα, στις πλατείες και τα λιμάνια.

Αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό με τη βλάβη που παρουσίασε το «Αδαμάντιος Κοραής» ταλαιπωρώντας περίπου 600 επιβάτες για 17 ώρες, ο κ. Γλήνιας εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας χαρακτηριστικά, «αισθανόμαστε ανασφαλείς», και έθεσε εκ νέου το αίτημα του επαγγελματικού κόσμου προκειμένου να υπάρξει και δεύτερη γραμμή μέσω Καβάλας.

«Το θέμα της ακτοπλοΐας Σαμοθράκης είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το πλοίο που υπάρχει είναι αξιόπλοο, αλλά η πάγια θέση μας είναι να υπάρξει και δεύτερη γραμμή για το νησί», είπε.

Για τη σύνδεση της Σαμοθράκης με τη Λήμνο ο κ. Γλήνιας σημείωσε πως η γραμμή δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Περισσότερα δώσαμε προς την Λήμνο σαν Έβρος σαν Θράκη και λιγότερα πήραμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: