«Μετά από έναν μήνα λειτουργίας των σχολείων βρισκόμαστε και πάλι στην ίδια κατάσταση. Μια κατάσταση όπου οι ελλείψεις σε θέματα προσωπικού, υγείας και στεγαστικού παραμένουν. Mια κατάσταση η οποία είναι πολύ δύσκολη και ανυπόφορη για όλους τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Ζωή Κάλτσου, πρόεδρος του Συλλόγου Α΄θμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός», με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

«Δυστυχώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που προκύπτει από τις τραγικές ελλείψεις σε υλικά, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, από τις 2μηνες, 4μηνες, και 8μηνες συμβάσεις και πλέον με τις απαράδεκτες 3μηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών την ίδια ώρα που εκχωρούνται υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, Παναγιώτης Τσίρτσης.

Στον Έβρο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις. Στην Αλεξανδρούπολη στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, ενώ το ΠΑΜΕ Έβρου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το άρθρο: