Στα τέλη της άνοιξης του 2017 αναμένεται να παραδοθούν τα δύο νέα ταχύπλοα σκάφη που έχει παραγγείλει η SAOS Ferries για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.
Το κόστος τους φτάνει τα 3 εκ. ευρώ και τα πρώτα δρομολόγια προγραμματίζονται από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Τα Flip 1 και Flip 2, μήκους 25 μέτρων θα μπορούν να μεταφέρουν έως 120 επιβάτες στα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη-Θέρμα. Η διάρκεια των δρομολογίων υπολογίζεται σε μία ώρα για το πρώτο και σε 45 λεπτά περίπου για το δεύτερο. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φώτης Μανούσης, τα δύο σκάφη θα έχουν χαρακτήρα «πλωτού λεωφορείου», το οποίο θα εξυπηρετεί πρώτιστα τους κατοίκους του νησιού στις αναγκαίες καθημερινές μετακινήσεις τους προς την Αλεξανδρούπολη και τους ημερήσιους επισκέπτες, ενώ θα εξυπηρετήσει και τις οργανωμένες εκδρομές ξενοδοχείων του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Τα δύο σκάφη θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τους δοκιμαστικούς ελέγχους και τις επιθεωρήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, στα τέλη Απριλίου το πρώτο και τέλη Μαΐου το δεύτερο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, κατά τη θερινή περίοδο τα σκάφη θα κάνουν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια, ενώ σε περίπτωση υψηλής ζήτησης θα μπορούν να εκτελούν και δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη ή Σαμοθράκη προς Λήμνο, Θάσο ή και Ίμβρο, εφόσον, βέβαια, λειτουργήσει τελωνείο στο νησί.

«Με τα σκάφη αυτά προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω», ανέφερε ο κ. Μανούσης και εκτίμησε ότι για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης «θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών του νησιού, ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και να αυξηθεί ο αριθμός τους».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Μοιράσου το άρθρο: