Αυξημένα είναι τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη. Σε αυτό φαίνεται να βοήθησε ο κοινωνικός τουρισμός, όπου για πρώτη φορά έχει ενταχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αλλά και η δρομολόγηση του πλοίου για Λήμνο. Χαμηλότερα είναι στην Θάσο -και αυτό γιατί εξαρτιόταν πολύ από τις αεροπορικές συνδέσεις οι οποίες σταμάτησαν. Όμως, και με το κλείσιμο της Νυμφαίας σταμάτησε η ροή επισκεπτών από τα Βαλκάνια.

«Στη Σαμοθράκη είναι αυξημένα τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης σε σχέση με την Θάσο και αυτό γιατί βοήθησε ο κοινωνικός τουρισμός που για πρώτη φορά έχει ενταχθεί η Περιφερειακή ενότητα Εβρου, αλλά και η δρομολόγηση του πλοίου για Λήμνο-Σαμοθράκη,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, ο οποίος χαρακτήρισε δύσκολη και πολύ περίεργη τη φετινή χρονιά.

«Η δουλειά και ο σχεδιασμός που κάναμε δεν πήγε χαμένος ,αλλά προσαρμοζόμαστε στα καινούργια δεδομένα και τις καταστάσεις», είπε ο κ. Τσώνης, και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να περιορίσουμε την ζημιά που έχει γίνει. Σίγουρα δεν περιμένουμε να φτάσουμε τα επίπεδα άλλων ετών, αλλά κοιτάμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας ώστε να μην κινδυνέψει καμία επιχείρηση στην περιοχή μας με λουκέτο.»

Μοιράσου το άρθρο: