Για την εξέλιξη των έργων τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια ΑΜΘ στη Σαμοθράκη καθώς και για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017 ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος και οι αντινομάρχες Εβρου Δ, Πέτροβιτς και Τουρισμού Θ. Τσώνης κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο νησί.
Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, εκτελούνται σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νησιού, και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020.

Με τη συνοδεία του Δημάρχου Σαμοθράκης Νίκου Γαλατούμου, ο Περιφερειάρχης διέτρεξε το οδικό δίκτυο του νησιού και επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αποκατάσταση του σημείου Απατσανάδες, η οποία θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, έγινε καταγραφή επιπλέον προβληματικών σημείων του οδικού δικτύου, τα οποία υπέδειξε ο Δήμαρχος, προκειμένου η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την αποκατάστασή τους.

«Πραγματοποιήσαμε αυτήν την επίσκεψη στη Σαμοθράκη προκειμένου να έχουμε εικόνα για την πορεία των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου αλλά και για να καταγράψουμε ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφενός γιατί διαπίστωσα την ικανοποιητική πορεία των έργων, αφετέρου γιατί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο Χρ. Μέτιος

Μοιράσου το άρθρο: