Περισσότερες από 35 σχολικές μονάδες σε ολόκληρο τον Ν. Εβρου έχουν ξεκινήσει την διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπάιδευσης εφαρμόζοντας τις δικές τους καλές πρακτικές .
Οι εκπαιδευτικοί έχουν έρθει σε επαφή με τους μαθητές τους, τους έχουν στείλει υλικό, ενώ έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους συνδέσμους όπου μπαίνουν οι μαθητές.

«Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της Α΄εκπαίδευσης του Νομού κ. Δημήτρης Ουζούνης και πρόσθεσε :«είναι μια πρόκληση για όλους μας καθώς μέσα από αυτήν την κρίση θα πρέπει να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία της εκπάιδευσης και των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών μας.»

Σύμφωνα με τον κ. Ουζούνη « υπάρχουν δυο μορφές εξ αποστάσεως εκπάιδευσης ,η σύγχρονη και η ασύγχρονη. Η σύγχρονη ξεκίνησε από την Γ΄ Λυκείου θα συνεχιστεί στο Γυμνάσιο και στο δημοτικό. Μέχρι όμως να έρθει και στο δημοτικό, εντός της εβδομάδας ξεκινάμε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.»

Τις κρίσιμες αυτές μέρες το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της δημιουργικής ενεργοποίησης των μαθητών μέσω της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας την τεχνολογία, τόσο για την σύγχρονη, όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση.

Τι γίνεται όμως με τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο η ακόμη συσκευή που θα τους επιτρέπει να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης .

Όπως εξήγησε ο κ. Ουζούνης αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να δούμε ποιοι μαθητές δεν έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο(έχουν αποσταλεί οδηγίες στα σχολεία και αύριο λήγει η ημερομηνία) για ποιους λόγους και τι μπορεί να γίνει.

Μοιράσου το άρθρο: