Ανακατασκευή και εξοπλισμό σε πέντε παιδικές χαρές εντός του ιστού της πόλης και σε οικισμούς , προβλέπει σχετική μελέτη του δήμου Διδυμοτείχου ενώ ήδη το έργο έχει προκηρυχθεί. Πρόκειται για παιδικές χαρές που έχουν κριθεί επικίνδυνες και κατεστραμμένες κατασκευές και δεν πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας, με έλλειψη σε δάπεδα ασφαλείας .

Αυτές είναι, η παιδική χαρά πλησίον του 2ου δημοτικού Σχοελίου Διδυμοτείχου, η παιδική χαρά «Νικηταρά» και «Βρανά» και οι παιδικές χαρές των οικισμών Δόξας και Ασπρονερίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 223.235,96€, με τμήμα του από το «Φιλόδημος ΙΙ», ενώ στόχος, όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη, « αποτελεί η ορθή, λειτουργική ανασχεδίαση των παιδικών χαρών, πληρώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων. Επιπλέον, βασικό κριτήριο των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η παροχή ευκαιριών αναψυχής και παιχνιδιού σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δραστηριότητες που απουσιάζουν ολοκληρωτικά στην παρούσα κατάσταση. Γίνεται διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας των χρηστών της παιδικής χαράς και λαμβάνεται μέριμνα, όπου είναι εφικτό, για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων που απευθύνονται και σε εφήβους».

Μοιράσου το άρθρο: