Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου, αλλά και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εκφράζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου».

Με επιστολή που απέστειλαν προς το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (υφυπουργό κ.Βασ. Διγαλάκη) και στο Δήμο Διδυμοτείχου (πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα για την Νοσηλευτική), ζητούν την άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργιά της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου για το νέο ακαδημαϊκό έτος, την οριστική επίλυση με την αναβάθμιση σε τμήμα του παραρτήματος της Νοσηλευτικής του, καθώς και την ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων και έδρα το Διδυμότειχου με όλες τις απαραίτητες δομές.

«Η αξία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, όσο αφορά και σαν σχολή, αλλά και ως υποστηρικτική δομή προς το νοσοκομείο είναι τεράστια και η καλύτερη λύση είναι η αναβάθμιση της», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου», κ. Παναγιώτης Φυδανάκης, ενώ εκτίμησε πως «εάν χαθεί η σχολή από το Διδυμότειχο δεν θα μπορέσει κάποια άλλη σχολή να την αντικαταστήσει με τα ίδια χαρακτηριστικά».

Μοιράσου το άρθρο: