Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου Συνεχί-ΖΩ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Σπυρίδου χαρακτήρισε το 2019 ως μια καλή χρονιά όπου μπήκαν οι βάσεις για να αναπτυχθούν πάρα πολλές δραστηριότητες και πολλές διαδικασίες υποδομής του Συλλόγου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάπτυξη δικτύου εθελοντών ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών καθώς και την εξέλιξη του διασυνοριακού προγράμματος interreg.

Σύμφωνα με την κ. Σπυρίδου στα σχέδια του Συλλόγου- οποίος σήμερα αριθμεί 800 μέλη -για το 2020 είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος interreg, ο μήνας ενημέρωσης από 14 Μαρτίου έως 12 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ενώ θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει να κάνει με το δίκτυο ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών προσφέροντας υποστήριξη στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

«Οι εκπαιδευτές χρειάζονται γιατί οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι από τις σπουδές τους δεν έχουν εξειδίκευση στην ψυχοογκολογία είναι κάτι που λείπει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά,» ανέφερε η κ. Σπυρίδου και πρόσθεσε: «το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο και επειδή το εντοπίσαμε προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό για να μπορέσουμε να βοηθηθούμε εμείς οι ίδιοι.»

Μοιράσου το άρθρο: