Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση-κοινωνικό πείραμα με τίτλο «Βιτρίνα», η οποία συγκαταλέγεται σε ένα σύνολο εκδηλώσεων που πρόκειται να υλοποιήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου).

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι κούκλες της βιτρίνας του καταστήματος In Fashion Collection αντικαταστάθηκαν από εθελοντές ηθοποιούς, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας κ. Μαρίας Βίτσα, καθώς και με το ανάλογο μακιγιάζ από το Τμήμα Αισθητικής & Μακιγιάζ του 1ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, και την εκφραστικότητά τους, πρόβαλλαν μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας.

Οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά μερικά από τα ορατά και «αόρατα» σημάδια της βίας και να λάβουν έντυπο ενημερωτικό υλικό με τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Σκοπός του συγκεκριμένου κοινωνικού πειράματος ήταν να καταγραφούν οι αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών και να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, η κ. Κυριακή Γιαλαμά, Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, η κ. Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, αλλά και πλήθος εκπροσώπων συλλόγων, φορέων, υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής

Μέρος του φωτογραφικού υλικού θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 18:30 μέχρις τις 21:30, ενώ παράλληλα και στον ίδιο χώρο θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με πλάνα από τη δράση με τίτλο «Βιτρίνα».

Η έκθεση φωτογραφίας και η προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και θα γίνει παρουσία της Γενικής Γραμμ.Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων. κ.Μ.Συρεγγέλα.

Μοιράσου το άρθρο: