Η απορρόφηση της φετινής παραγωγής και η καταβολή των σχετικών ενισχύσεων , αποτελούν τα δύο βασικά ζητήματα των τευτλοπαραγωγών των νομών Έβρου και Ροδόπης, όπως αυτά καταγράφηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας και τα τρέχοντα προβλήματα των παραγωγών. «Τα έξοδα για εμάς, μέχρι το πέρας της συγκομιδής, αγγίζουν τα 250 ευρώ ανά στρέμμα» τόνισαν οι τευτλοπαραγωγοί ζητώντας την παρέμβαση «θεσμικών –και ιδίως των βουλευτών- έτσι ώστε τα αιτήματά μας να φθάσουν τάχιστα στα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα μείζονα προβλήματα που αναδείχθηκαν στη φετινή καλλιεργητική περίοδο».

«Είμαστε στο σύνολό μας εξαιρετικά προβληματισμένοι, αναφορικά με το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αλλά και με την επόμενη μέρα του Εργοστασίου της Ορεστιάδας.
Εξακολουθούμε να αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, συνολικά. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε κάθε προσπάθεια ή σχέδιο εξυγίανσής της, αρκεί να μη περιλαμβάνει κλείσιμο των μονάδων ή παύση της καλλιέργειας για οποιαδήποτε χρονική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην τρέχουσα περίοδο καλλιεργήθηκαν περίπου 3.500 στρέμματα τεύτλων σε Έβρο και Ροδόπη, με τον αριθμό να αγγίζει τις 17.000 πανελλαδικά, σε σύνολο 600 περίπου παραγωγών σε όλη τη χώρα» τονίζουν οι τευτλοπαραγωγοί.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.), εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, και εκπρόσωπος του Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Βενετίδης και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Μοιράσου το άρθρο: