Την αύξηση των περιστατικών εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας διαπιστώνουν οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα, που συντονισμένα επαναλαμβάνουν τις συστάσεις τους για αυξημένη προσοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, οι Αστυνομικοί Διευθυντές και των έξι Διευθύνσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έστειλαν νέο μήνυμα προς τους πολίτες των περιοχών ευθύνης τους, εφιστώντας την προσοχή τους, για την αποφυγή νέων κρουσμάτων.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως και στην περιοχή ευθύνης μας, έχει παρατηρηθεί αύξηση στις προσπάθειες επιτηδείων να εξαπατήσουν πολίτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας», ανέφερε σε δήλωσή του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, περιγράφοντας τη μέθοδο με την οποία ενεργούν οι δράστες. «Τηλεφωνούν αιφνιδιαστικά, προσποιούμενοι, συνήθως, αστυνομικούς ή γιατρούς, και προφασιζόμενοι ότι στενό συγγενικό πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο με τραυματισμό, ζητούν χρήματα, είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης», ανέφερε συγκεκριμένα. Επεσήμανε, δε, πως «η Ελληνική Αστυνομία και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες, δεν χρησιμοποιούν την πρακτική οι υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν».
Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους πολίτες, «σε περίπτωση που άγνωστος επικοινωνήσει μαζί τους και επικαλεστεί έκτακτη ανάγκη συγγενικού προσώπου, να επιδιώξουν να επικοινωνήσουν με το πρόσωπο αυτό, με απευθείας κλήση στο τηλέφωνό του, για να επιβεβαιώσουν εάν υπάρχει ανάγκη ή όχι».
Τους προτρέπουν, τέλος, να ενημερώνουν το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, «ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους», όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας.

Επτά καταγγελίες το 2019 στην Α. Δ. Ορεστιάδας
Όσον αφορά τα περιστατικά ή τις απόπειρες εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με διάφορα σενάρια που επινοούν οι δράστες, και τα οποία καταγγέλθηκαν μέσα στο 2019 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ήταν συνολικά επτά. Συγκεκριμένα, έγινε καταγγελία για τέσσερις (4) απόπειρες και τρεις (3) τετελεσμένες πράξεις απάτης.

Μοιράσου το άρθρο: