Οι πλέον ευνοημένοι θα είναι, όπως φαίνεται, οι λιγοστοί τευτλοκαλλιεργητές του 2018 στην Ελλάδα, καθώς, εκτός από την αυξημένη συνδεδεμένη ενίσχυση που έλαβαν, ύψους 79 ευρώ/στρέμμα, θα λάβουν και άλλα 83 ευρώ για κάθε στρέμμα που καλλιέργησαν, από τις de minimis ενισχύσεις που ανακοίνωσε εχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Συνολικά, στους 365 περίπου τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που το 2018 έσπειραν 12.000 στρέμματα, θα δοθεί το ποσό του 1 εκ. ευρώ. Στον Έβρο, οι τευτλοκαλλιεργητές την περασμένη χρονιά ήταν 65-70 και οι εκτάσεις που καλλιέργησαν υπολογίζονται σε 2.200 στρέμματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι υπηρεσίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της σύνταξης του φακέλου για τις πληρωμές.
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται η επόμενη συνάντηση αντιπροσωπείας τευτλοπαραγωγών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας-Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για την τευτλοκαλλιέργεια του 2019, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται και για το μέλλον, συνολικά, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ήδη, πάντως, στη γεωπονική υπηρεσία του εργοστασίου της Ορεστιάδας απευθύνονται όλο και περισσότεροι καλλιεργητές, που δηλώνουν έντονα το ενδιαφέρον τους να σπείρουν φέτος τεύτλα, δεδομένου ότι η καλλιέργεια, μετά και την ανακοίνωση της καταβολής επιπλέον ενισχύσεων, γίνεται εξαιρετικά ελκυστική.

Μοιράσου το άρθρο: