Επιστολή διαμαρτυρίας για τα λουκέτα και την αυτόφωρη διαδικασία για ηχορύπανση που επέβαλλαν σε καταστήματα καφέ και εστίαση στην Αλεξανδρούπολη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, απέστειλε προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Π. Θεοδωρικάκο με κοινοποίηση και στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Είναι τουλάχιστον αδιανόητο υπό τις παρούσες συνθήκες, η οικονομία της περιοχής μας βάλλεται τόσο από την υγειονομική κρίση όσο και από το μεταναστευτικό πρόβλημα και τα γεγονότα που εξελίσσονται στα σύνορά μας, να υφιστάμεθα περαιτέρω οικονομική ζημία από τη σφράγιση καταστημάτων και την απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και να αμαυρώνεται η εικόνα μιας ολόκληρης πόλης που αναμένει έσοδα από την τουριστική περίοδο,» αναφέρει στην επιστολή ο κ. Τοψίδης, υπογραμμίζοντας πως «είναι άδικη και άνευ ουσίας, η πρακτική που εφαρμόζεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εις βάρος των επιχειρήσεων που αγωνίζονται καθημερινά για την βιωσιμότητά τους κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.»

Ο κ. Τοψίδης ζητά την άμεση παρέμβασή των υπουργών για τον εξορθολογισμό της εφαρμογής των μέτρων που έχουν επιβάλλει στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, με γνώμονα την προστασία και την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων καφέ – εστίασης αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της ακριτικής περιοχής μας, που ήδη διαρρηγνύεται από την αυξανόμενη ανεργία, την απώλεια εισοδημάτων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Μοιράσου το άρθρο: