Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους , από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου, βρίσκονται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που ανήκουν στο Εφετείο Θράκης, αντιδρώντας στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, ισχυρίζονται πως , η ίδρυση και λειτουργία ακόμη μίας νομικής σχολής, θα υποβαθμίσει σημαντικά αυτήν του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκτιμούν δε ότι, η νέα σχολή, πολύ πιθανά να προσελκύσει λόγω γεωγραφικής θέσης, καθηγητές και φοιτητές και ότι θα συμβάλλει περαιτέρω στην υπάρχουσα υπερπληθώρα πτυχιούχων δικηγόρων, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν την ανεργία και αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες.

«Η υπερπληθώρα δικηγόρων, σε συνδυασμό με την φορολογία, την οικονομική δυσπραγία των πολιτών , την οικονομική κρίση , δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Άννα Μεμετζή.

«Είναι μία 4η νομική σχολή που δεν τη χρειαζόμαστε ως επιστήμονες και ως χώρα. Γίνεται χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχευση και έχει ως μόνο σκοπό ίσως, την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων», σχολίασε, επίσης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Μοιράσου το άρθρο: