Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα, το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και η ένταξη της βιομηχανίας στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κατά την πολύωρη διαδικασία, εκπρόσωποι της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς επιχειρηματολόγησαν υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης, το περιεχόμενο του οποίου απέρριψαν με παρεμβάσεις τους πιστωτές της Βιομηχανίας (Ελληνικό Δημόσιο, Ταμεία, ΔΕΗ, Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων κ.ά.), πρώην εργαζόμενοι που διεκδικούν αποζημιώσεις, τευτλοπαραγωγοί, όπως επίσης η πλευρά του επίδοξου επενδυτή Lukas Fecker (επικεφαλής του επενδυτικού fund Innovation Brain).
Την ίδια ώρα, τευτλοπαραγωγοί που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα εξέφρασαν την απόγνωσή τους για τη φετινή παραγωγή και το μέλλον των καλλιεργητών, ζητώντας να υπάρξει πολιτική παρέμβαση».

Οι πληροφορίες των Τευτλοπαραγωγών

Σημειώνεται πάντως πως σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, στις προτάσεις που κατατέθηκαν , περιλαμβανόταν και το τριετές κλείσιμο των ζαχαρουργίων ενώ ακόμα παραμένουν απλήρωτοι 3,5 χιλ. τόνοι τεύτλων στον Έβρο.

Μοιράσου το άρθρο: