Την πεποίθηση ότι βρέθηκε μία «χρυσή τομή» μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Καϊσας, σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Θα βοηθηθούν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν και από την άλλη μεριά , οι συστηματικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να πληρώσουν. Οι δικλείδες που μπήκανε και τα ποσά που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι στιγμής, νομίζω ότι θα είναι μία καλή λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα», δήλωσε.

Αναφορικά με την «καθυστέρηση» εκταμίευσης της δόσης ελάφρυνσης προς την χώρα από τους δανειστές της και πως αυτό συνδέεται με ενδεχόμενες εκλογές, σχολίασε πως, «Τα τελευταία χρόνια, κάθε χρόνο καταλογίζουν ότι, ότι έδινε η κυβέρνηση ήταν μέτρα προεκλογικά. Δεν πρέπει να βρίσκουμε τέτοιες ερμηνείες. Όλοι παραδέχονται πως υπάρχουν δυσκολίες. Κάναμε πολλά βήματα ,η οικονομία μας είναι σε καλό δρόμο. Βγαίνουμε από μία τεράστια δυσκολία οικονομική και υπάρχουν ουρές και μικροπροβλήματα όμως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις».

Σχετικά με το θέμα της ρύθμισης χρεών προς την εφορία, με 120 δόσεις, υπογράμμισε πως είναι ένα από τα ζητήματα που προχωρά η κυβέρνηση και πως κάποια θέματα δεν γίνονται άμεσα. «Μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές , έχουμε πολλή δουλειά, δεν προλαβαίνουμε. Μέχρι τον Οκτώβριο θα νομοθετούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καϊσας, προσθέτοντας ότι σε νομοσχέδιο για την υγεία , που θα «έρθει» σύντομα στην ολομέλεια και του οποίου θα είναι εισηγητής, θα δώσει λύσεις σε πολλή θέματα.

Μοιράσου το άρθρο: