Και επίσημα χθες, η βουλγαρική πλευρά, με ρηματική διακοίνωσή της, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές για επικείμενη αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Έβρου και Άρδα, από μεγάλες ποσότητες νερού που φτάνουν στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με έκτακτη ανακοίνωσή της, καλεί τους δήμους να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους των περιοχών τους για την αποφυγή προσέγγισης αναχωμάτων και για την απομάκρυνση αγροτικών μηχανημάτων από επικίνδυνες περιοχές, ενώ σύσταση γίνεται και στους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη ανάγκη εκκένωσης μονάδων που βρίσκονται κοντά στα ποτάμια. Σε ετοιμότητα καλούνται και οι συναρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, για τη λήψη μέτρων αποφυγής ζημιών σε υποδομές της αρμοδιότητάς τους. Τέλος, σε ετοιμότητα είναι και ο Στρατός, ώστε, εάν απαιτηθεί, να εφαρμόσει τα σχέδιά του για τη διαχείριση της αύξησης υδάτων στη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Την ίδια ώρα, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου μεταβαίνουν σήμερα σε περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για να προβούν σε μία πρώτη αποτίμηση των ζημιών και να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε οδικά δίκτυα και άλλες υποδομές.

Μοιράσου το άρθρο: