Για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Σαμοθράκη μετά τον αποκλεισμό της, τις επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού και στον τουρισμό καθώς και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν στην Αθήνα φορείς και επαγγελματίες με τους αρμόδιους Υπουργούς, ενημερώθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την Βουλευτή Έβρου Νατάσα Γκαρά και την τομεάρχη της Κ.Ο. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου υστέρα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί.

Σε συναντήσεις που είχαν με τον Δήμαρχο Αθανάσιο Βίτσα, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες και κατοίκους του νησιού Γκαρά και Νοτοπούλου δεσμεύτηκαν ότι θα διατηρήσουν τις ανάγκες του νησιού στην επικαιρότητα και πως θα συμβάλλουν με συγκεκριμένες προτάσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Όπως τόνισαν στόχος είναι η προσέλκυση νέων τουριστών και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τον σχεδιασμό εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού και προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται επιτέλους η σταθερότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού η χάραξη μιας σοβαρής στρατηγικής από το Υπουργείο Τουρισμού και η σύμπραξή του με την Περιφέρεια Α-ΜΘ και φορείς του νησιού.

«Παραγωγική και αναγκαία ήταν η επίσκεψή μας στο νησί αποδεικνύοντας εμπράκτως το συνεχές ενδιαφέρον μας σε αντίθεση με την αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αόριστες υποσχέσεις, κενές περιεχομένου δηλώσεις από τα γραφεία των Αθηνών, χωρίς να δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της Σαμοθράκης, χωρίς σχεδιασμό και προοπτική για την ανάπτυξη του νησιού. Εμείς από την πλευρά μας σε άμεση επαφή με τους κατοίκους συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς μια θετική κατεύθυνση» δήλωσε η Ν. Γκαρά κατά την διάρκεια της συνάντησης.

«Αόριστες προθέσεις, ασύστολη ψευδολογία και απουσία χαρακτηρίζουν την στάση της κυβέρνησης. Εμείς από την άλλη είμαστε εδώ με προτάσεις , λύσεις και διάθεση ουσιαστικής βοήθειας για το καλό του τόπου. Δυστυχώς η κυβέρνηση αφού επέστρεψε από τις διακοπές της, συνεχίζει να κάνει διακοπές» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Νοτοπούλου.

Μοιράσου το άρθρο: