«Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ενώ έχουμε ακόμη κρεβάτια covid όπου μπορούμε να αναπτύξουμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά οριακά στην ΜΕΘ, εάν χρειαστεί έχουμε προβλέψει και εκεί να ανοίξουμε και άλλα κρεβάτια«, ανέφερε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής καθηγητής Ορθοπεδικής, Γιώργος Δρόσος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, που έδωσε σήμερα με τον Διευθυντή Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής καθηγητή Παθολογίας Κωνσταντίνο Ρήτη.

Αναφερόμενος στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα ο κ. Δρόσος τόνισε, πως «δεν έκλεισαν κλινικές, αλλά αξιοποιήθηκε καλύτερα το προσωπικό. Έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 60 νοσηλευτές. Όσον αφορά την ΜΕΘ, όπου η πίεση είναι μεγάλη είχε σχεδιαστεί για ένα σκοπό και αυτήν την στιγμή αυξήθηκαν οι ανάγκες της, ενώ από 19 νοσηλευτές, που είχε, σήμερα έχει 49.»

Υποστήριξε ότι, «οι κλινικές εξακολουθούν να λειτουργούν όπως η μαιευτική, η ογκολογική, η νεφρολογική, η αιματολογική. Όλα τα επείγοντα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ωστόσο κάτω από αντίξοες συνθήκες… Η λίστα αναμονής των χειρουργείων, που ήταν ήδη μεγάλη πριν τον κορονοϊό, πλέον είναι ακόμη μεγαλύτερη.»
Διέψευσε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο, «για νοσηλεία στον ίδιο χώρο παθολογικών ασθενών και ασθενών με covid.»
«Δεν νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid και χωρίς covid μαζί«, είπε.

Eρωτηθείς, για την ανάρτηση του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής, που έκανε λόγο, «για  «γκρέμισμα τοίχων» μέσα στο νοσοκομείο, προκειμένου να δημιουργηθεί νέος χώρος για κλίνες ΜΕΘ», ο κ. Δρόσος είπε ότι, «προφανώς ο συνάδελφος δεν γνώριζε» και πως «δεν είχε κακή πρόθεση.»

Παράλληλα ο κ. Δρόσος απηύθυνε έκκληση προς τους γιατρούς, όπου κι αν εργάζονται, «να μην δίνουν την εντύπωση, ότι υπάρχουν προβλήματα εκεί, που δεν υπάρχουν και να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο, όπου δεν υπάρχει λόγος.»

Στην προετοιμασία του προσωπικού του νοσοκομείου για το 2ο κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε, από την πλευρά του ο κ. Ρήτης.
Όπως είπε, «το νοσοκομείο ήταν έτοιμο στο 2ο κύμα, είχε προετοιμασθεί από το πρώτο κύμα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο σε πολλά επίπεδα και σε επίπεδο οργάνωσης και ανάπτυξης κλινών, κυρίως των παθολογικών κλινικών αφενός, και αφετέρου στο διάστημα αυτό το προσωπικό, οι παθολόγοι οι ειδικοί , και οι ειδικευόμενοι απέκτησαν εμπειρία και γνώση. Μια τέτοια εμπειρία σήμερα φάνηκε από το γεγονός, ότι στο νοσοκομείο αυτό, τουλάχιστον σε κλινικές covid ,αντιμετωπίζονται άρρωστοι με την μεγαλύτερη εμπειρία, ασφάλεια, που θα μπορούσε να έχει αυτήν την στιγμή ένας ασθενής.»

 

Μοιράσου το άρθρο: