“Ήρθα να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και από δω και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα πιο αποτελεσματικά”, δήλωσε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που σήμερα επισκέφθηκε τον Έβρο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές και συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης ΑΜΘ και των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων του νομού (Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας), πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, επισκέφθηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ορεστιάδα, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τους αστυνομικούς διευθυντές, υπηρεσιακούς παράγοντες και τους τέσσερις βουλευτές του νομού. Στη σύσκεψη κυριάρχησε το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, τόσο από τα χερσαία σύνορα της χώρας όσο και δια θαλάσσης, που το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες.
Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε στις δηλώσεις του ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν τριπλός. “Ο πρώτος σκοπός είναι να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο αποκτά εθνική διάσταση”, σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: “Ο δεύτερος σκοπός είναι ότι ήρθα να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, και από δω και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα πιο αποτελεσματικά. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά, ταυτόχρονα, και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου. Ο τρίτος σκοπός, για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ, είναι να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση και στήριξή μου, αλλά και τα συγχαρητήρια στους ακρίτες, εδώ στον Έβρο, που παρέχουν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, και αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη, αλλά είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας, και θα τους στηρίξει”.
Καταλήγοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως σύντομα θα επισκεφθεί τον Έβρο και πάλι, προκειμένου να εποπτεύσει, όπως είπε, όσα προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν και άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν.

Μοιράσου το άρθρο: