Η Κινέζα Σταχτοπούτα «Γιέ–χσιέν» παρουσιάζεται στο Σουφλί

Η θεατρική παράσταση «Γιέ–χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα», θα παρουσιαστεί στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου , σε δύο παραστάσεις , μία για το θεατρόφιλο κοινό, στις 26 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα και η δεύτερη , στις 27 του μήνα στις 9 και 11 το πρωϊ για μαθητές και μαθήτριες της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Η ιδέα και η προσαρμογή κειμένου ανήκει στην Αγγελική Φράγκου, η σκηνοθεσία είναι του Αιμίλιου Αλεξανδρή και η παρουσίαση γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29/09), με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Η παράδοση συναντά τη μόδα» που λειτουργεί στο Μουσείο Μετάξης του ΠΙΟΠ στο Σουφλί.

«Πρόκειται για την κινεζική παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού, η οποία βασίζεται στον μύθο του 9ου αιώνα «YeXian», του ποιητή TuanCh’eng-shih, από το «Θέατρο ΡΕΤΡΟ». Σε αυτή τη διαχρονική ιστορία θα γνωρίσουμε την ευγενική Γιέ-χσιέν, το χρυσό της ψάρι, την πανούργα μητριά της αλλά και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο παντοφλάκι. Θα μπορέσει η Γιέ-χσιέν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι να τη βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό από όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;»

Μετά την παράσταση ακολουθεί εικαστική δραστηριότητα για παιδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για σχολικές ομάδες.

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογράφηση: Αργυρώ Παγίδα
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου
Παραγωγή: Θέατρο Ρετρό
Ερμηνεία: Ιωάννα Κεραυνού,Παναγιώτης Ράϊος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος