Διακόπτει από την 1η Ιουνίου η εταιρεία SAOS FERRIES την μεταφορά των απορριμμάτων από την Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη .
Όπως αναφέρει σε επιστολή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία προς τον δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Βίτσα, «η μεταφορά των απορριμμάτων του νησιού στην Αλεξανδρούπολη, με τα τακτικά καθημερινά δρομολόγια των πλοίων μας, επιφέρει στην εταιρεία μας ποικίλα προβλήματα. Ειδικότερα, υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, λόγω των δυσάρεστων οσμών, οι οποίες είναι διάχυτες στους χώρους των πλοίων, καθώς και των διαρροών από τα φορτία των απορριμματοφόρων, ενώ γίνεται και κατά παράβαση συγκεκριμένης διάταξης.»

«Αιφνιδιαστήκαμε από μια λογική εκβιασμού, όμως δεν θα υποκύψουμε σε καμμιά λογική εκβιασμού και θα λάβουμε όλα τα μέτρα,» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Βίτσας.

Όπως τόνισε «οι ενέργειες ξεκίνησαν ,θα απευθυνθούμε σε όλα τα υπουργεία για να δούμε τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και θα ενεργήσουμε τις επόμενες ημέρες για να βρεθεί διέξοδος και τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.»
Ο ίδιος διευκρίνησε πως δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, πλην του συγκεκριμένου μεταφορικού τρόπου που έχει καθιερωθεί από το 2009.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: