Ανεπιθύμητος και από τις δύο πλευρές, τόσο από την ελληνική που αρνήθηκε να τον δεχτεί, όσο και από την τουρκική, που επιχείρησε να τον απελάσει στην Ελλάδα, παρέμεινε για τρεις ώρες περίπου ένας άνδρας, αμερικανός υπήκοος αραβικής καταγωγής, στον δρόμο που συνδέει τα τελωνεία Καστανεών Ορεστιάδας και Παζάρ Κουλέ Αδριανούπολης.

Το περιστατικό έγινε γνωστό λίγο μετά τις 3 εχθές το μεσημέρι από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για “τζιχαντιστή” ο οποίος συνελήφθη ως ένοπλος του Ισλαμικού Κράτους κατά τις πρόσφατες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειονατολική Συρία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχε προηγηθεί, το πρωί, η πρώτη προσπάθεια των τουρκικών αρχών να παραδώσουν τον συγκεκριμένο άνδρα στον συνοριακό σταθμό των Καστανεών, όμως το αίτημα απορρίφθηκε, ενώ και ο ίδιος ο άντρας φέρεται να δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα. Στο ίδιο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία για το περιστατικό, αναφέρεται ότι το απόγευμα ο άνδρας επανήλθε μόνος στον συνοριακό σταθμό ζητώντας, αυτή τη φορά, να περάσει στη χώρα μας. Για μία ακόμα φορά δεν του επετράπη η είσοδος και το διαβατήριό του σφραγίστηκε. Στην ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πάντως, αναφέρεται επίσης ότι “από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του”. Από ’κει και μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας παρέμεινε για 2-3 ώρες στη συνοριογραμμή, μέχρι που, τελικά, επέστρεψε και πάλι στην Τουρκία.

Μοιράσου το άρθρο: