Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ,ζητά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τους βουλευτές της Θράκης, τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος.

« Μόνο το τελευταίο διάστημα τα περιπολικά σκάφη της Υπηρεσίας μας έχουν περισυλλέξει-διασώσει πλέον των 3.500 Π.Ε.Π., σε 104 περιστατικά έρευνας – διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας μας. Οι μετανάστες στο σύνολο τους μεταφέρονται και παραδίδονται στο Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών(ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α). ή στο Κέντρο Υποδοχής Τμήματος (Κ.Υ.Τ). Φυλακίου Έβρου, το οποίο απέχει από την Αλεξανδρούπολη 140 χλμ.. Οι μεταγωγές πραγματοποιούνται με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. με συνοδεία στελεχών της Υπηρεσίας μας. Παρ΄ όλα αυτά η αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να διαθέσει ανάλογο όχημα, ο περιορισμένος αριθμός που δύναται να μεταφερθεί ημερησίως και η αδυναμία του Κ.Υ.Τ. να υποδεχθεί τα Π.Ε.Π. στο σύνολο τους, γεγονότα που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, δημιουργεί συσσώρευση μεταναστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απασχόληση, σχεδόν σε μόνιμη βάση, μεγάλου αριθμού συναδέλφων σε Υπηρεσίες φύλαξης του κυρίως όγκου των μεταναστών, των τυχόν συλληφθέντων διακινητών και των ατόμων που ασθενούν και μεταφέρονται στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αντί της εκτέλεσης των κυρίων καθηκόντων τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιτολή τους οι λιμενικοί και ζητούν :

Την παρέμβαση του υπουργού για την ομαλοποίηση-επιτάχυνση της διαδικασίας μεταγωγής και παράδοσης των μεταναστών προς αποσυμφόρηση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης.

Ενίσχυση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης με προσωπικό, προσωρινά μέσω αποσπάσεων και μακροπρόθεσμα μέσω αύξησης και πλήρωσης της οργανικής δύναμης καθώς η υπάρχουσα δύναμη δεν επαρκεί.

Διακοπή των αποσπάσεων στελεχών της Υπηρεσίας μας και των Υπηρεσιών υπαγωγής μας προς ενίσχυση άλλων Λιμενικών Αρχών.

Μοιράσου το άρθρο: