«Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης και η στήριξη του λιμανιού είναι το πρώτο μέλημά μας,» τόνισε από την Αλεξανδρούπολη η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο τριήμερης (25,26,27/9) περιοδείας της στην Θράκη,συνοδευόμενη από τοπικούς βουλευτές οι οποίοι συμμετέχουν στην Διακομματική Επιτροπή.
Πρώτος σταθμός το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου η κ. Μπακογιάννη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Διοίκηση του ΟΛΑ ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου, ενώ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη, εκπρόσωπους των ξενοδόχων, βιοτεχνών, βιομηχάνων, εμπόρων και επαγγελματιών εστίασης του νομού, η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε για το επιχειρηματικό προφίλ του νομού και τις ανάγκες παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί, να αποκτήσει αναπτυξιακό πρόσημο και να χαράξει μία νέα πορεία με στόχο πάντα και τη διατήρηση-αύξηση των θέσεων εργασίας.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης στο Επιμελητήριο, η κ. Μπακογιάννη τόνισε:

«Συζητήσαμε θέματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπισθούν ως προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής καθώς και γενικότερα θέματα τα οποία αφορούν ευρύτερες οικονομικές πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν. Ήταν μία πολύ χρήσιμη κουβέντα. Και στο λιμάνι είχαμε μία πάρα πολύ χρήσιμη ενημέρωση… Το λιμάνι είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης και η στήριξη του λιμανιού είναι το πρώτο μέλημά μας και βεβαίως οι περαιτέρω υποδομές που χρειάζονται και πρέπει να ολοκληρωθούν», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο άμεσα θα ξεκινήσουν οι πολίτες της Θράκης να βλέπουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας της Διακομματικής, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, για τον οποίο, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει στα μέλη της Επιτροπής διορία 6 μηνών, όταν η προηγούμενη Διακομματική για την Θράκη είχε χρειαστεί 2 χρόνια. (δίχως μάλιστα το πόρισμά της και οι προτάσεις της να πιάσουν τόπο).

Από την πλευρά ο κ.Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε:
«Το Επιμελητήριο μαζί με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτωπα ανάπτυξης, το λιμάνι, τα τελωνεία, τον τουρισμό, την βιομηχανία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή , μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και την κρίση της πανδημίας, με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως και εμείς έχουμε προτάξει σαν Επιμελητήριο Έβρου τον άνθρωπο και την εργασία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή μας,σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε και μετά την ολοκλήρωση των επαφών στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της περιοχής μας, ωστε να βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη και γενικότερα για την Περιφέρεια μας.»

Μοιράσου το άρθρο: