«Σαν Ν.Δ θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη την τουρκική στάση. Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια και οι δυο στρατιωτικοί γυρίσουν στην πατρίδα και στις οικογένειες τους τότε θα μπούμε σε μια ευρύτερη συζήτηση των κυβερνητικών ευθυνών, όχι για το συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά ευρύτερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όμως τώρα δεν είναι ώρα για αυτό». Τα παραπάνω ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από την Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στον Έβρο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Νίκος Δένδιας, σχετικά με το επεισόδιο με τους δυο αξιωματικούς και τόνισε ότι «έχουν γίνει τραγικά λάθη, όχι στο συγκεκριμένο επεισόδιο, φαίνεται ότι αυτό είναι η συνέπεια, συνολικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου, τον Μητροπολίτη ,παραγωγικούς φορείς και στελέχη της Ν.Δ, προκειμένου να σχηματίσει μια γενικότερη εικόνα για τα προβλήματα του Νομού. «Στόχος είναι να ξεκινήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο για να καταλήξουμε σε προτεραιότητες των προβλημάτων, ώστε η ΝΔ ενόψει των προσεχών εκλογών να προτείνει στην τοπική κοινωνία του Έβρου συγκεκριμένα, απολύτως κοστολογημένα έργα και μέτρα ,όχι πολλά ,αλλά πραγματοποιήσιμα με χρονοδιάγραμμα, ώστε να τηρήσουμε αυτό που λέμε «Συμφωνία Αλήθειας,» είπε ο κ. Δένδιας. Πρόσθεσε ότι, «δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση, έναν εξαντλητικό διάλογο και επίσης δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τις δικές μας απόψεις στις τοπικές κοινωνίες. Θέλουμε και πρέπει να τις θέσουμε στη βάσανο του διαρκούς διαλόγου με όλους τους τοπικούς φορείς, την Τ.Α ,τα επιμελητήρια ,το τεχνικό επιμελητήριο, τους δικηγορικούς συλλόγους».
Όσον αφορά στην ιεράρχηση των θεμάτων, σύμφωνα με τον κ. Δένδια ο Β. Έβρος έχει πλούσια δυνατότητα είτε στον πρωτογενή, είτε στον δευτερογενή τομέα, έχει μια κρίση η οποία μετατρέπεται σε κρίση ελάττωσης του πληθυσμού ,κάτι που όπως είπε , «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», επίσης το σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο μέσα στον νομό και η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της περιοχής.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: