Την εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η τρέχουσα σύμβαση με τη SAOS Ferries, και τη βελτιστοποίηση του πλαισίου εντός του οποίου θα προκηρυχθεί η επόμενη σύμβαση, με καλύτερα πλοία και με τον όρο της αντικατάστασης πλοίου που αποδρομολογείται λόγω βλάβης, περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων στο οποίο κατέληξε εχθές το μεσημέρι η διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μεσοπρόθεσμα, εξαγγέλθηκε και η δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο. Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια της Σαμοθράκης, αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των εργασιών καθαρισμού τους, με κονδύλια που θα διαθέσει το υπουργείο Ναυτιλίας προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού, εξετάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, άμεση “κρούση” στη ρουμανική τουριστική αγορά, καθώς οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα αποτελούν, ετησίως, το 1/3 σχεδόν των ξένων τουριστών της Σαμοθράκης.

Εν τω μεταξύ, φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη υπέβαλε εχθές το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι εξηγήσεις για τα αίτια διακοπής των δρομολογίων έχει κληθεί να δώσει στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ο πλοιοκτήτης του “Σάος” και του “Σαόνησος”.

Της διϋπουργικής σύσκεψης ακολούθησε συνάντηση των τριών βουλευτών Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος δημάρχου του νησιού με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη διάρκειά της συζητήθηκαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση των ακτοπλοϊκών προβλημάτων του νησιού, προκειμένου να εξειδικευτουν περαιτέρω στη βάση των παρατηρήσεων των φορέων του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο: