Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ορεστιάδας θα ξεκινήσουν τα φετινά «Ορέστεια», για τα 96 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

Η έναρξη θα γίνει με την «ορχήστρα εγχόρδων Ορεστιάδας», που θα παρουσιάσει μία μουσική διαδρομή με τίτλο «Κάραγατς-Νέα Ορεστιάδα: τ’ αηδόνι της Ανατολής». Η παράσταση είναι παραγωγή της ΔΗΚΕΠΑΟ και του δημοτικού Ωδείου.
Το επετειακό τριήμερο των «Ορεστείων» θα συνεχιστεί το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, με εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών και Αδριανουπολιτών στη Βιβλιοθήκη του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως. Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «είπες θα πάγω σ’ άλλη γη». Πρόκειται για το έργο του Κωνσταντίνου Κάλλια, με μελοποιημένη ποίηση Καβάφη, το οποίο θα αποδώσει η τετράφωνη χορωδία «εν Ορεστιάδι» του δημοτικού ωδείου της πόλης.


Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πευκώνα η συνάντηση των απανταχού Ορεστιαδιτών και φίλων, συνοδεία του συγκροτήματος «Ακριτικός Ήχος» και στις 9 το βράδυ τα «Ορέστεια» θα ολοκληρωθούν με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις μουσικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του τριημέρου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, θα μεταδοθούν ζωντανά (και διαδικτυακά) από την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Και τις τρεις ημέρες θα λειτουργούν, παράλληλα, εκθέσεις κεραμικής, ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με έργα σπουδαστών της ΔΗΚΕΠΑΟ, αλλά και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κάραγατς-Αδριανούπολη», την οποία επιμελείται ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών «Η Ορεστιάδα». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και τις τρεις ημέρες σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μοιράσου το άρθρο: